Reseñas de Expertos en Salud y Alimentación

 


OPINIONES INDEPENDIENTES DE RECONOCIDOS EXPERTOS EN SALUD Y ALIMENTACIÓN, REVISTAS Y REPUTADAS AGENCIAS DE ANÁLISIS DE PRODUCTOS 

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  • CARLA ZAPLANA – ‘COME LIMPIO‘ – NUTRICIONISTA Y DIETISTA GRADUADA Y ESPECIALIZADA EN ALIMENTACIÓN VEGETAL, AUTORA DEL LIBRO ‘ZUMOS VERDES‘:“LA OPTIMUM 9400 ES UNA EXCELENTE...“ LEER MÁS

    Carla Zaplana – Come Limpio :


    Kate MagicCarla vive a caballo entre España y Los Ángeles (USA). Es nutricionista-dietista graduada y especializada en la alimentación vegetal. Ha sido formada en el nutrición culinaria vegana por la Matthew Kenny Academy de Santa Mónica y en educadora de crudiveganismo por el Living Light Institute en Fort Bragg, ambos en California (USA). También es Coach de Salud certificada por el Institute of Integrative Nutrition de Nueva York. Es colaboradora asidua en los medios de comunicación, tanto en prensa como en radios y televisión, y autora del libro ‘Zumos Verdes‘ y de un segundo que está por llegar en breve: ‘Superalimentos‘. Publica sus recetas en http://comelimpio.carlazaplana.com.

    “La Optimum 9400 es una excelente herramienta de cocina, con una calidad precio inmejorable, con las mismas prestaciones que otras marcas del mercado, pero a un precio asequible para el bolsillo. Potente, eficaz y muy fácil de limpiar. Me encanta preparar mis sopas y batidos con ella“.

  • AUDREY PALAT – ‘EXQUISITO VEGETARIANO‘ - CHEF EN BARCELONA, ORIENTADA A LA COCINA VEGETARIANA Y DIETAS ESPECIALES, BIODIETÉTICA, RECETAS VEGETARIANAS Y VIDA SALUDABLE: “CON LA OPTIMUM 9200A CONSIGO BATIDOS PERFECTOS…” LEER MÁS

    Audrey Palat – Exquisito Vegetariano :


    Audrey PalatAudrey es chef en Barcelona, orientada a la cocina vegetariana y dietas especiales. Tiene una especialización en biodietética que le permite construir menús equilibrados que se adaptan a las restricciones que suele imponer una dieta especial (libre de gluten, carne, lácteos, etc...). Escribe un blog de recetas vegetarianas y productos relacionados con la vida saludable. También publicó un ebook de los primeros pasos hacia el vegetarianismo, para ayudar a quienes deseen pasar de una dieta carnívora a una dieta vegetariana o vegana. Publica sus recetas en www.exquisitovegetariano.com.

    “Con la Optimum 9200A Nueva Generación consigo batidos perfectos (incluso añadiendo piña, un ingrediente habitualmente difícil de triturar), granizados naturales y muchas otras recetas con frutos secos (salsas vegetales con anacardos o nueces, por ejemplo). Lo que más me gusta de mi Optimum es su gran potencia, especialmente cuando trabajo con fruta congelada o hielo”.

  • MÍRIAM FABÀ – ‘VEGANEANDO’ – 70% CRUDIVEGANA, FORMADA EN NUTRICIÓN NATURAL Y COCINA VEGETARIANA. CREADORA DE RECETAS: “LA LLEGADA DE LA OPTIMUM 9400…“ LEER MÁS

    Míriam Fabà – Veganeando :


    Kate MagicMíriam empezó su aventura en la alimentación saludable hace 10 años siendo vegetariana, posteriormente vegana y actualmente 70% crudivegana.  Además de ser una cocinera apasionada, como demuestra con sus vídeos en Youtube, se forma en nutrición natural y cocina vegetariana. Colabora con varias empresas en la creación de recetas innovadoras y originales. Apasionada del deporte, comparte su estilo de vida a través de la alimentación. Publica sus recetas en www.veganeando.com y en YouTube.

    “La llegada a mi vida de la batidora Optimum 9400 marcó un antes y un después en mi cocina diaria y en mi alimentación. Uso la Optimum varias veces al día, porque ya no me da pereza preparar batidos. Facilita muchísimo el trabajo, hace de cualquier mezcla una crema suave y homogénea, y en un tiempo récord. ¡La necesidad de añadir agua para preparar batidos ha pasado a la historia!”.

  • JESSICA LASLETT – ‘YOGA & MEDITATION TORREVIEJA’ - EXPERTA EN YOGA – APASIONADA DE LA NUTRICIÓN Y DIETA EN CRUDO Y CREADORA DE DELICIOSAS Y SALUDABLES RECETAS: “LA OPTIMUM 9400 ES UNA MÁQUINA INCREÍBLEMENTE…” LEER MÁS

    Jessica Laslett – Yoga & Meditation Torrevieja :


    Jessica LaslettJessica es profesora cualificada de yoga y vive en Torrevieja. Apasionada de la combinación de los beneficios del yoga y la nutrición para la salud, trabaja con una variedad de estilos de yoga y recomienda una dieta rica en crudos, especialmente para combatir el cáncer, las enfermedades crónicas y la obesidad. Crea deliciosas y saludables recetas, simples y asequibles para todos. Síguela en www.yogaandmeditationtorrevieja.weebly.com.

    “La Optimum 9400 es una máquina increíblemente potente y versátil. Los controles son simples y permiten obtener distintos resultados. Con mi Optimum hago de todo, desde batidos hasta salsas, leche de nuez, tortas, pan… Fácil de utilizar y de limpiar, en mi cocina no necesito ninguna otra máquina”.

  • Prabhu Sukh – "Chef Prabhu Sukh:…” LEER MÁS

    Prabhu Sukh – 'Chef Prabhu Sukh' :


    Prabhu SukhPrabhu Sukh es un chef verano,asesor gastronómico y profesor de cocina nacido en Fraga (Huesca). Lleva más de una década trabajandocon grandes chefs en España y Francia, así como con doctores de la India, asesorando en un resort ayurvédico. He estudiado cocina convencional y macrobiótica. Actualmente comparte sus conocimientos con profesionales y personas que quieren mejorar su relación con la comida. Publica sus recetas y pensamientos en www.prabhusukh.es y en www.instagram.com/prabhu_sukh.

    “Como cocinero profesional, llevo 12 años recorriendo decenas de restaurantes por diferentes puntos de España y Francia. En el 90% de los restaurantes en los que he trabajado, se usaba la Thermomix como procesadora (o batidora) para terminar salsas, sopas, cremas, emulsiones, bebidas, geles... El proceso (siempre) es el siguiente: lo cocinas en la olla, lo procesas en la máquina. En ningún caso se usa la máquina para cocinar, para cocinar está la cocina. Si estos cocineros o empresarios conocieran la Optimum 9400, sin duda la implantarían en sus restaurantes por varias razones. Personalmente, considero que si tienes un producto de calidad y unas herramientas de calidad, es muy fácil hacer una cocina de calidad, en todos los aspectos”.

  • Aida Lídice – "Begin Vegan Begun” LEER MÁS

    Aida Lídice – 'Begin Vegan Begun': :


    Aida LídiceAida es la autora del blog http://beginveganbegun.es ,en el que comparte recetas veganas, sencillas y accesibles para cualquier persona. Es vegetariana desde hace seis años y vegana desde hace cinco. Su log cuenta ya con 4 años de trayectoria y ha publicado también un libro autoeditado de recetas veganas ilustradas. En su día a día comparte su pasión por la cocina vegana en las redes sociales.

    “He tenido varias batidoras, pero la diferencia con la Optimum 9400 es abismal. Cualquier batido, crema, puré o paté queda con una textura ideal, muy suave y, además, en pocos segundos. También es muy fácil de limpiar y con el precio que tiene sin duda merece la pena. ¡Marcará un antes y un después en tu alimentación!”.

  • IOSUNE ROBLES – ‘DANZA DE FOGONES‘ – CREADORA DE MÁS DE 300 RECETAS VEGANAS Y AUTORA DEL EBOOK '31 SMOOTHIES': “USO LA OPTIMUM 9400 A DIARIO PORQUE...“ LEER MÁS

    Iosune Robles – Danza de Fogones :


    IosuneIosune es la autora del blog http://danzadefogones.com, en el que ha compartido más de 300 recetas veganas saludables y fáciles de hacer. También ha publicado el eBook “31 smoothies”, colabora con varias empresas a nivel internacional y escribe otro blog en inglés llamado Simple Vegan Blog.

    "Uso la batidora Optimum 9400 a diario porque soy adicta a los batidos verdes, pero lo mejor de todo es que es tan versátil que sirve para hacer todo tipo de recetas en mi día a día y para mi blog de cocina. No hay receta que se le resista y me ahorra mucho trabajo y tiempo en la cocina. ¡Estoy encantada!"

  • MÍRIAM DELGADO – ‘GASTROCENICIENTA‘ – CON MÁS DE 400 RECETAS PUBLICADAS, 2 EBOOKS Y VÍDEOS, MÍRIAM DEMUESTRA A DIARIO QUE LA COCINA 100% VEGETARIANA NO TIENE NADA DE ABURRIDA: “SI BUSCAS UNA BATIDORA MULTIUSOS, POTENTE...“ LEER MÁS

    Míriam Delgado – GastroCenicienta :


    míriam_delgadoMíriam es autora de http://www.gastrocenicienta.com, blog de referencia en el ámbito vegano con más de 400 recetas publicadas, dos ebooks gratuitos y vídeos en los que demuestra que la cocina 100% vegetariana no tiene nada de aburrida. También colabora con diversas marcas relacionadas con la alimentación vegetal y la cocina saludable. Míriam es vegana desde 2012 y, por tanto, su consumo es por tanto 100% vegetariano.

    "Si buscas una batidora multiusos, potente y que además sea económica, la Optimun 9400 es tu batidora. En casa la usamos a diario para preparar nuestros batidos y no puedo estar más contenta con ella."

  • LAURA PERIS – 'LA CZUELA VEGANA' – APASIONADA DE LA NUTRICIÓN SALUDABLE Y MAMÁ, LAURA ELABORA RECETAS DE ALIMENTACIÓN VEGANA Y EQUILIBRADA PARA LOS MÁS PEQUEÑOS DE LA CASA: "LA LICUADORA OPTIMUM 600 ES UNA MÁQUINA IDEAL…" LEER MÁS

    Laura Peris – La Cazuela Vegana :


    laura_perisAutora del blog http://www.lacazuelavegana.com, apasionada de la nutrición y la comida saludable. Además, es mamá por lo que gran parte de su tarea se centra en difundir hábitos saludables así como una alimentación equilibrada y natural de los más pequeños de la casa. Creadora de deliciosas recetas veganas, sencillas y natural.

    "La licuadora lenta Optimum 600 es una máquina ideal que reúne varios requisitos muy importantes en mi cocina. Libre de Bisfenol A, es una prensadora en frío que obtiene zumos con una alta cantidad de enzimas, vitaminas, minerales y aminoácidos. Es una licuadora potente, fácil de limpiar y con una relación calidad-precio muy buena."

  • LOLA MORA - 'DESENVUELTA LIFESTYLE' - INSTRUCTORA DE COCINA VEGETARIANA Y VEGANA: "LA OPTIMUM 700 ES SIMPLEMENTE INCREÍBLE…" LEER MÁS

    Lola Mora - Desenvuelta Lifestyle:


    laura_moraLola es instructora de cocina vegetariana, vegana y crudivegana, y creadora del blog www.desenvueltalifestyle.com, en el que difunde un estilo de vida sostenible y consciente en el ámbito de la alimentación, moda y el consumo diario.

    "El extractor Optimum 700 es simplemente increíble. Lo que más me gusta de él es que puedes meter piezas de fruta y verduras enteras sin necesidad de cortarlas en trocitos pequeños. Ya no hay excusa para no tomarse un zumo verde por las mañanas, porque la Optimum 700 ahorra mucho tiempo, es super silenciosa y se limpia fácilmente".

  • DAVID AGUILAR - 'BIO AND ROLL' - NATURÓPATA Y EXPERTO EN NUTRICIÓN VEGANA: "CUANDO PROBÉ EL OPTIMUM 700 ME DI CUENTA…" LEER MÁS

    David Aguilar - Bio and Roll:


    laura_perisAutor del Blog www.bioandroll.com, seguidor y practicante de un estilo de vida saludable, formado en naturopatía y nutrición vegana. Desde muy joven tuvo interés en saber la toxicidad de los alimentos y cómo afecta al ser humano, sumergíendose así en el mundo de la nutrición saludable. Cree que el estilo de alimentación que la sociedad ha generalizado está desfasado y el interés de las personas por el cambio es cada vez más evidente.

    "Cuando probé la Optimum 700 y la tuve en mis manos me di cuenta de que no me había equivocado, ya que es un extractora que cuida todos los detalles, convirtiéndose así en una máquina práctica y de alta calidad. Desde los materiales libres de BPA, pasando por la tapa ancha para facilitar la entrada de frutas y verduras, hasta lo simple que es usarla. ¡El resultado final de los zumos es espectacular y la calidad-precio es inmejorable!"

  • REYES DE VICENTE - 'MY SWEET CARROT CAKE' - BIÓLOGA, MÁSTER EN NUTRICIÓN Y DIETÉTICA: "MI OPTIMUM G2.1 TIENE CASI EL TRIPLE DE VATIOS QUE MI…" LEER MÁS

    Reyes de Vicente - My Sweet Carrot Cake:


    laura_perisReyes es licenciada en Biología y máster en Nutrición y Dietética. Fue en ese periodo académico cuando empezó a compartir recetas en su blog,www.mysweetcarrotcake.com, inicialmente enfocado a la repostería inglesa y americana, pero que con los años fue evolucionando hacia recetas saludables y naturales. Hoy practica una alimentación flexitariana (con predominio de fruta, verdura, legumbres, cereales, semillas y frutos secos). Ha editado el librito online "Cambia el Chip" en el que comparte muchas de las recetas que cocina en su día a día.

    "Mi Optimum G2.1 tiene casi el triple de vatios que mi antigua batidora, por lo que consigo un resultado perfecto en muchísimo menos tiempo. La he probado para hacer mis smoothies y quedan espectaculares, con una textura cremosa y suave. Si antes me gustaban, ahora son toda una experiencia para los sentidos. ¡Estoy deseando experimentar a tope con ella, el librito de recetas que incluye es genial y no quiero perderme ninguna!"

  • STEPHY CARPENTIER - 'VEGGIELANDIA' - EXPERTA EN COCINA CRUDIVEGANA, VEGETARIANA Y VEGANA: "CON LA OPTIMUM 700 HE ENCONTRADO UN EXTRACTOR QUE…" LEER MÁS

    Stephy Carpentier - VeggieLandia:


    Stephy _CarpentierStephanie reside en Francia y es coach de bienestar y amante de la nutrición holística. Como experta en cocina crudivegana, vegetariana y vegana, propone apetitosas recetas que priorizan el sabor y las propiedades saludables en su blog https://veggielandia.com, i Al ser 70% crudivegana, los amantes de la vida saludable encuentran en Stephy a una aliada para seguir una dieta atractiva y equilibrada sin abandonar el cuidado por la salud.

    "¡Soy adicta a los zumos verdes! Con la Optimum 700 he encontrado un extractor que hace los zumos como quiero: suaves y sin tropezones, a muy baja velocidad para conservar todos los nutrientes, libre de BPA, estéticamente bonito y apto para mis leches vegetales y helados. Con la boca ancha evito perder tiempo cortando las frutas y verduras, y el colador extra es muy útil y nunca antes lo había visto como accesorio en un extractor. En una palabra, es ¡perfecto!"

  • TANIA MOLINA-GONZÁLEZ - 'ORGANICO BOX' - MAMÁ, BIÓLOGA Y AMANTE DE LA ALIMENTACIÓN CONSCIENTE: "CON LA OPTIMUM G2.1 PUEDO REALIZAR..." LEER MÁS

    Tania Molina-González - Orgánico Box:


    Stephy _CarpentierTania vive en Marbella y es mamá y bióloga. Como amante de la alimentación consciente, que promueve a través de su web https://www.organicobox.com, busca constantemente productos que nos ayuden a descubrir un mundo de sabores naturales y deliciosos, sin gluten, sin lactosa y ecológicos.

    “Siempre he estado limitada a la hora de hacer salsas y patés vegetales, pero desde que estoy usando la batidora Optimum G2.1, puedo realizar todo tipo de salsas con diferentes texturas. Ahora mis recetas de salsas y purés quedan sin grumos, ahorrándome tiempo ya que de un sólo paso puedo obtener la textura deseada. Muy versátil, silenciosa y sencilla de usar. Sin duda, ¡la mejor elección para obtener una cocina de calidad!“

  • ARANTZA MUÑOZ - 'CÓMO SER VEGANO' - DIETISTA TITULADA Y COLEGIADA, RESIDENTE EN BARCELONA: "LO QUE MÁS ME GUSTA DE LA OPTIMUM G2.1 ES LO RÁPIDA Y ..." LEER MÁS

    Arantza Muñoz - Cómo Ser Vegano:


    ArantzaArantza vive en Barcelona y, desde el 2013, está al frente de www.comoservegano.com. La idea surgió al hacerse vegana: subía fotos a sus redes sociales y todo el mundo le pedía las recetas. Un día se decidió a abrir "Cómo ser vegano sin morir en el intento". La web suscitó mucho interés y hoy combina su profesión con su hobby (y su causa), el veganismo, para llegar a mucha gente.

    "Lo que más me gusta de la Optimum G2.1 es lo rápida que es y o fácil de limpiar. Le pones un poco de agua caliente, unas gotas de limón y algo de jabón. La tapas y la enciendes, y el propio centrifugado lo elimina todo. He hecho las cremas de verduras más suaves de mi vida, los gazpachos más rápidos y me harto a hacer hamburguesas veganas y falafels en un plis-plas. Realmente es una de las mejores inversiones que he hecho en mi vida."

  • PEPA CARTINI - 'LA MESA DE GARNACHA' - COPYWRITER EXPERTA EN GASTRONOMÍA, VIVE EN MÁLAGA: "HE PUESTO MI OPTIMUM G2.1 A PRUEBA CON RECETAS ..." LEER MÁS

    Pepa Cartini - La Mesa de Garnacha:


    ArantzaJosefina es malagueña y autora del blog de recetas saludables http://lamesadegarnacha.com. Su aventura culinaria comenzó con 16 años en el restaurante de sus padres. Se ha formado en el mundo del vino (WSET II) y ha realizado un Máster en Gestión e Innovación Gastronómica y Ciencias de la Alimentación. En la actualidad trabaja como copywriter y asesora gastronómica para agencias, medios, y empresas alimentarias nacionales e internacionales.

    "He puesto mi batidora Optimum G2.1 a prueba elaborando recetas completas con semillas de chía, col kale y pepitas de uva... ¡y el pulso siempre lo ha ganado ella! Batidos suaves y cremosos, sopas sedosas, distintos tipos de mantequillas de frutos secos, hasta helados... ¡He hecho de todo! Y puedo decir que ya se ha convertido en una herramienta imprescindible de mi día a día."

  • STEFANIA FORTI - 'VEGAN_NIA' - DISEÑADORA GRÁFICA VENEZOLANA AFINCADA EN MADRID: "¡LA OPTIMUM G2.1 ES ESPECTACULAR! TIENE UN DISEÑO ELEGANTE Y HACE ..." LEER MÁS

    Stefanía Forti - Vegan_nia:


    Stefaniìa FortiStefanía es una diseñadora gráfica y experta en marketing digital venezolana, afincada en Madrid. Es autora del vlog de YouTube Vegan_nia y de la cuenta de Instagram @Vegan_nia. En sus perfiles de redes sociales comparte recetas demostrando que la alimentación vengana no sólo puede ser sencilla, sino apetitosa.

    "¡La Optimum G2.1 es espectacular! Tiene un diseño elegante y hace todo lo que le puedes pedir a una batidora. La estrené con una crema de frutos secos y logró darle una textura súper cremosa a las almendras y avellanas. Me encanta que sólo tenga un botón y su panel digital con opciones preajustadas para frutas, sopas, salsas, moler granos, hacer leches vegetales… ¡Y trae un colador de tela perfecto para ellas!. También puedes ajustarla manualmente y como extra está el botón de pulso ¡Lo tiene todo!"

  • TINA GADE - 'WWW.TWITCH.TV/TINALYRA' - NUTRICIONISTA, VIDEO BLOGGER Y COACH AFINCADA EN ALICANTE: "ME GUSTA MUCHO LA BATIDORA OPTIMUM G2.1, PORQUE TIENE UNA ..." LEER MÁS

    Tina Gade www.twitch.tv/tinalyra:


    Tina_gadeTina es nutricionista, creadora de programas de cocina en directo ('streaming') y coach nutricional. Su canal www.twitch.tv/tinalyra cuenta con mucho éxito entre su amplia audiencia vagan. Allí comparte experiencias y recetas para todos los gustos.

    "Personalmente, me gusta mucho la batidora Optimum G2.1, porque tiene una sencilla interfaz táctil, 6 cuchillas que pueden con todo, ¡e incluso es capaz de picar piedra y convertirla en polvo! (puedes ver el vídeo en YouTube, es impresionante). La uso todos los días para mis helados con fruta y es mi herramienta favorita de la cocina. ¡Tengo ganas de probar el extractor Juisír!"

  • ELISA SENRA - 'VOILÀ ELISA' - COACH NUTRICIONAL DE PALMA DE MALLORCA: "LA OPTIMUM G2.1 ES LA BATIDORA PERFECTA: MUY VERSÁTIL, TIENE UNA BUENA RELACIÓN CALIDAD-PRECIO Y..." LEER MÁS

    Elisa Senra - Voilà Elisa:


    elisa_senra.jpgDesde Palma de Mallorca, Elisa ejerce de periodista y coach nutricional, dedicando tiempo a su pasión: promover la vida saludable. Es autora de originales recetas sin lácteos, sin gluten y sin azúcar refinado que publica en su página web https://voilaelisa.comcon gran aceptación del público.

    "La Optimum G2.1 es la batidora perfecta: muy versátil, tiene una muy buena relación calidad-precio y es de alta potencia. Con ella puedo hacer helados, 'smoothies' con textura cremosa y prácticamente cualquier receta que se me ocurra. Cocino mis platos en pocos minutos y fácilmente gracias a sus programas predeterminados, muy útiles en el uso diario, y me decido por su función manual cuando quiero explorar un poco más."

  • VERÓNICA LARCO - 'IN MY VEGAN KITCHEN' - EXPERTA EN ALIMENTACIÓN VEGANA: "DESDE QUE ESTRENÉ MI G2.1 SUPE QUE ERA UNA MÁQUINA DISTINTA: CALIDAD A PRIMERA VISTA..." LEER MÁS

    Verónica Larco - In My Vegan Kitchen:


    Veroìnica_LarcoNacida en Ecuador, criada en Zaragoza y afincada en Madrid, Verónica es una apasionada de la cocina vegana, intentando siempre sorprender con recetas distintas y sabrosas a través de su blog http://www.inmyvegankitchen.com/es/.

    "Desde que estrené mi Optimum G2.1 supe que era una máquina distinta: calidad a primera vista. Las mismas recetas de antes no tienen nada que ver: ahora las texturas son súper cremosas y homogéneas, sin ningún esfuerzo, y no tengo que parar a cada minuto para remover el contenido. No hay legumbre o fruto seco que se le resista, ¡y los batidos quedan geniales!"

  • GLORIA CARRIÓN - 'LA GLORIA VEGANA' - APASIONADA DE LA ALIMENTACIÓN SALUDABLE: "CON MI BATIDORA G2.1, LA FUNCIÓN DE BATIDOS DE FRUTA ES INIGUALABLE: INCREÍBLE TEXTURA CREMOSA, INCLUSO CON..." LEER MÁS

    Gloria Carrión - La Gloria Vegana:


    gloria_carrionAndaluza afincada en Barcelona, Gloria está detrás de la página web www.lagloriavegena.com de recetas dulces, saladas, crudiveganas, sin gluten, smoothies... todo con ingredientes 100% vegetales.

    "Con mi batidora G2.1, la función de batidos de fruta es inigualable: increíble textura cremosa, incluso con frutos secos enteros. Los ingredientes se fusionan gracias a sus potentes cuchillas. Y la limpieza de la máquina es muy fácil. Con la bolsa especial que incluye para las leches vegetales me sale una leche de avellanas espectacular, y al moler semillas obtengo muy buenos resultados".

  • KATE MAGIC - 'KATES MAGIC BUBBLE' - Experta Internacional en Alimentación en Crudo y Escritora de varios Libros de Alimentación en Crudo, incluyendo el famoso "Raw Living": Recomiento la Batidora Optimum 9400 ... Leer Más

    Kate Magic – Raw Living & Kate’s Magic Bubble :


    Kate MagicGlobally renowned raw food expert Kate Magic has over two decades of experience of raw eating and is the Creative Director of the Raw Living and Kate’s magic Bubble website. The author of four raw lifestyle books, Kate tours internationally giving talks and workshops on raw foods which showcase her unique blend of fun, down-to-earth practicality and spiritual wisdom. She is also mother to three teenage boys whom she is raising on a raw vegan diet.

    The Optimum 9400 from Froothie is my current blender of choice. I believe it's the most efficient machine at the best price available on the market today. It does everything a raw fooder wants out of a blender, quickly and without fuss. It's simple to clean and reliable to use.

  • CHRISTINE BAILEY - ADVANCE NUTRITION LTD - Nutricionista de Prestigio, Chef, Periodista & Escritora: Reseña de Optimum 9400 y 600 ...Leer Más

    Christine Bailey – Advance Nutrition LTD :


    Kate MagicChristine is a qualified leading Nutritional Consultant, Chef, Journalist and Media Expert.  During her extensive training she gained a First Class Honours degree in Nutritional Therapy at the renowned Nutrition Centre CNELM. She is also qualified to MSc level and holds at PGCE for adult training and lecturing. An experienced Food and Health Writer Christine regularly contributes to national and local Magazines and Newspapers on Food, Health, Nutrition and Fitness.  She has appeared extensively in the media including radio and television.  She is author of several health and recipe books.

    The Optimum 600 Juicer is a fabulous higher quality masticating juicer.  Not only is it fast with minimum preparation time thanks to the large chute & Auger but it can handle a wide variety of fruits and vegetables including my favourite - leafy greens. Whether you are new to juicing or a juicer convert you will find this juicer produces exceptional smooth juice in minutes.

    A comprehensive summary of why Juicing and which juicer to use :

    Why Juice ? :

    • Many nutritionists recommend getting at least 6-8 servings of vegetables and 2-3 portions of fruits per day, which very few people actually get.
    • Juicing is an easy way to virtually guarantee that you will reach your daily target for fruit and vegetables.
    • Juicing encourages you to consume an optimal amount of vegetables in an efficient manner.
    • Juicing allows you to absorb nutrients from vegetables / fruits more easily especially if you suffer with poor digestive health
    • It provides you with an easy way to add a variety of vegetables to your diet and a fabulous way to try new vegetables
    • Juicing can also be targeted towards your own health needs –e.g adding in ginger for digestion or turmeric for inflammation, betacarotene rich sources for healthy eyes etc.
    • Juicing is a very powerful tool that you can use to accelerate your progress towards optimal health. Many people start juicing to kick start a new healthier eating programme
    • Fresh juices also have remarkable cleansing powers – their high water content is essential for hydrating and cleaning the body of waste and they contain a range of compounds such as citric and malic acid, pectin and chlorophyll known for their ability to absorb fats and toxins from the digestive tract. Green vegetable juices (e.g. broccoli, spinach, kale, wheatgrass) are rich in chlorophyll, and magnesium to support energy levels.
    • Optimise nutrients – an easy way to cram in essential nutrients esp if you struggle eating platefuls of vegetables
    • Maximise nutrients with minimum of fuss – Some micronutrients become damaged when you heat foods. Cooking and processing food destroys these micronutrients by altering their shape and chemical composition e.g phytonutrients and vitamin C. Juicing ensures high levels of these valuable nutrients

    Which Juicer to Use?

    There are two main types:

    Centrifugal – These are often cheaper (they grate, chop then spin to separate the juice from the pulp). They generally cannot handle a lot of produce in one go and cannot process leafy greens, wheatgrass. Some are very noisy. A spinning basket shreds the fruits and vegetables using a sharp disc, pushing the juice through a fine strainer by centrifugal force. Depending on brand/model, the juice may get foamy and thus oxidize more rapidly – this may deplete the levels of antioxidants present.

    Masticating – (Also known as Slow Juicers, Cold Press, Single Gear, or Single Auger). Masticating juicers “chew,” or masticate, your produce by grinding (like teeth) and then squeezing the juice out. These are ideal if you really want to maximise the benefits of juicing and like to try an incorporate juices into your diet on a regular basis. Good quality masticating juicers produce a high juice yield and less pulp. As they generates less foam the juices oxidize slower which maximises their nutrient content. These types of juicers can juice most fruits and vegetables including wheatgrass, leafy greens, herbs and berries. While old models used to be harder to clean the modern juicers are now designed to be easy to clean and have minimal preparation time – large shutes mean no cutting up etc.

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  • NEIL MARTIN - 'NATURAL JUICE JUNKIE' - Uno de los Mejores Expertos de Zumos del Reino Unido, Miembro de la Complimentary Medical Association: Optimum 600, La Mejor Batidora que he Utilizado ...Leer Más

    Neil Martin – Natural Juice Junkie :


    Kate MagicHaving achieved a miraculous transformation in his own health, Neil is now recognised as one of the UK's leading juicing experts. Neil is a qualified) Natural Juice Therapist, registered with the Complimentary Medical Association. Through his website (naturaljuicejunkie.com) and his juice detox programs he has been able to deliver significant health benefits to thousands of people throughout the world. Neil's recipes are often described as tasting “too good to be healthy”. Neil can regularly be found hosting sold out events throughout the UK as he continues his mission to share the benefits of a juicy lifestyle.

    “WOW! Cold press juicing just went broadband. The Optimum 600 from Froothie is a game changer and put simply, it is the best juicer I’ve ever used”


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  • JACQUELINE MELDRUM - 'TINNED TOMATOES' - Premiada Blogger sobre Alimentación, Creadora de Recetas para Baby Center UK, Great British Chefs y Readers Digest: Me Encanta Su Calidad y los Resultados ...Leer Más

    Jacqueline Meldrum Tinned Tomatoes


    Kate MagicJacqueline Meldrum is a food writer and recipe developer who writes vegetarian and vegan recipes on her blog Tinned Tomatoes. She also writes for Baby Centre UK, Great British Chefs and Readers Digest. Jacqueline was named top food blogger by Foodies 100 in 2013, by Vegetarian Living magazine in 2014 and was named a vegetarian and vegan blog you need to know about by The Guardian.

    I have the Optimum 9400 blender and Optimum 400 slow juicer. I use at least one of them every day for juices, smoothies, soups, sauces and desserts. I love their power, the quality of the result I get and they are so quick and easy to clean. Before I start cooking I always stop to think "Can I speed this up with my Froothie?"

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  • BECCA PUSEY - 'AMUSE YOUR BOUCHE' - Invitada Habitual de 'Great British Chefs', Trabaja con Waitrose, Aunt Bessie's y Yogurt Council: La Optimum 9400 Destaca por Encima de Blendtec y Vitamix ...Leer Más

    Becca Pusey Amuse Your Bouche


    Kate MagicBecca writes the popular vegetarian blog Amuse Your Bouche. As well as writing delicious veggie recipes for her blog, Becca has worked with some big brands such as The Yogurt Council, Aunt Bessie's and Waitrose. Becca also regularly features on Great British Chefs.

    Do you see my new toy in the background of these photos? It’s the Optimum 9400 from Froothie. Despite the name, it’s not a Transformer, but it is a pretty amazing blender. I’m going to be working with Froothie over the coming months to bring you some awesome vegetarian blender recipes! Don’t worry, they won’t all be smoothies – blenders are useful for much more than that. But, I am quite partial to a good smoothie – I always go for some sort of juice or smoothie at a cafe when everyone else is having coffee or Coke – so I thought I’d start with this.

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  • DEBBIE WALSH - 'MAPLE SPICE' - Aparece en 'Irish Times', 'Examiner' e 'independent': Más Saludable con Mi Optimum 9400 ...Leer Más

    Debbie Walsh : Maple Spice


    Kate MagicDebbie is a Canadian food blogger who lives in Ireland. Her vegan blog is very popular and she won third place in The Vegan Woman's Top 10 Vegan Blogs.  Debbie has featured in The Irish Times, The Irish Examiner and the Irish Independent.

    Now, if you have been following my blog for awhile you have probably also noticed a distinct lack of smoothie and beverage recipes. This is not down to not liking smoothies, I love them, I just haven't had a good enough blender to get the perfect consistency I like. 

    Until now that is. The lovely folks at Froothie sent me their Optimum 9400 blender to review and folks, I am in love! 

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  • ELIZABETH ATIA - 'ELIZABETH'S KITCHEN DIAIRY' - Finalista de los Premios BIB 2014, Top 3 eBuzzing Gastronomy: Increíble Optimum 9400 ...Leer Más

    Elizabeth Atia : Elizabeth’s Kitchen Diary


    Kate MagicElizabeth is a Canadian living in Shetland with her family here she blogs family recipe using local seasonal produce. Elizabeth was a finalist in this year’s BIB Awards and is ranked third in the UK by eBuzzing Gastronomy. Elizabeth writes for A Taste of Shetland and 60 North Magazine. Her work can also be found on i’i Shetland and 750g le mag.

    This morning I used it to blend soaked cashews into a creamy purée to make into vegan cheese (an experiment – I will report back on this!) and as I type I’m sipping on my deliciously smooth liquid breakfast of 2 whole carrots, 2 whole apples, a handful of spinach, a slice of lemon and water/ice to thin. It took a matter of seconds to make and there are absolutely no lumps whatsoever (although taste-wise it’s a bit apple sauce-y, next time I might try just one apple!).

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  • EMMA POTTS - 'COCONUT & BERRIES' - Formidables Fotos de Platos Veganos, publicadas en el blog 'Her' y la Revista 'Crumbs': ¡Presentando a Froothie! Un Verdadero Lujo para Batidos ...Leer Más

    Emma Potts : Coconut and Berries


    Kate MagicEmma blogs the most beautifully shot vegan dishes on her popular blog Coconut and Berries. Emma's work has featured on Blog Her and Crumbs Magazine.

    The first Froothie recipe I’m sharing is this delicious Ginger Choc Crunch Smoothie! It’s a real treat but, like most of my smoothie recipes, is definitely healthy enough to start your day with.

    If you remember my Double Ginger Dark Choc Chunk Muffins, you’ll know that I love ginger and chocolate together. This smoothie has a sweet and creamy base made from pear, raw cashews, almond milk, gooey caramel-like dates and a good dose of fresh ginger.

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  • FIONA MACLEAN - 'LONDON UNATTACHED' - Mejor Blogger Best Travel Según Avis, Columnista En 'Metro': Probando con Éxito la Máquina Froothie ...Leer Más

    Fiona Maclean London Unattached


    Kate MagicFiona Maclean writes about food, travel and restaurants reviews. She is the AVIS Best Travel Blogger 2013-14 and has had articles about the 5:2 diet published in various newspapers and magazines. Fiona has a regular column in The Metro

    The result was a warm rather than really hot soup (though in fairness it might have got hotter if I’d kept blitzing), with a remarkably fresh taste.  I’ve made enough to try the mixture chilled tomorrow and I’m sure it’s a very healthy way to cook as well as producing something that explodes with flavour.  My original plan was to make something for a 5:2 fast day but I didn’t have the half fat creme fraiche I meant to use and instead poured in a whole carton of oatly single cream.  The result was delicious but since the carton of cream had about 350 calories, I abandoned all hope of fasting and enjoyed the soup instead.  Well worth abandoning my fast day – and VERY quick!

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  • JANE SARCHET - 'THE HEDGECOMBERS' - Recetas publicadas por Grandes Marcas, como Twinings Tea, Lakeland, Baking Mad, Heggies, etc: Conclusión, Muy Satisfecha con Mi Froothie ...Leer Más

    Jane Sarchet - The Hedgecombers


    Kate MagicJanie blogs from Cornwall about her attempts to live a self-sufficient life, raising animals and growing fruit and veg. Janie has worked with ad developed recipes for some big brands including Twinings Tea, Baking Mad, Jordans Cereal, Lakeland, Whittard of Chelsea, Dotcomgiftshop, Heggies, The Great British Florist, Ronnie Sunshines and Gousto.

    The pulse function is a good way to keep control over what you are processing and to not ‘over process’. For example, if you popped some peanuts into the jug and wanted them rough ground for a Thai style salad dressing, due to the power of the blades within no time you’d have peanut butter! Instead, whizz the peanuts in bursts using the pulse switch and you have complete control over the texture of the nuts.
    Froothie High Performance Blender Review - The Hedgecombers

    My favourite design element is the rubber cushion pad. You just sit the jug onto those 4 cushioned ‘fingers’ and it’s all lined up and ready to go. On my old blender you have to line up these 2 teeny arrows and it drives me a little bit mad each time I have to use it.

    Froothie High Performance Blender Review - the Hedgecombers

    So my overall verdict so far is really rather impressed.

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  • KAVEY FAVELLE - 'KAVEY EATS' - Escribe en 'Morrisons' y en 'BBC’s Question Of Taste': La Optimum 9400 es comparable a la Vitamix Pro 500 ...Leer Más

    Kavey Favelle Kavey Eats


    Kate Magic Kavey loves travelling around the world and learning about different cuisines and her blog reflects her travels with a diverse range of recipes. Kavey has featured in Morrisons Magazine and has appeared on The BBC's A Question of Taste.

    The reason power blenders such as Vitamix and Froothie’s Optimum 9400 are great for making custard is that you can throw all the ingredients in to the blender jug, switch on and gradually ramp up the speed to its highest setting. Simply leave the blender running for several minutes; the speed of the powerful blades generates enough heat to cook the custard. Believe me, after 7 minutes, our custard was steaming hot! And because we had confidence in the power of the blades, we dropped the solid pieces of white chocolate straight into the hot custard and blended again. The Optimum 9400 blades broke the chocolate down quickly and the heat melted and combined it thoroughly into the custard base.

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  • KELLIE ANDERSON - 'FOOD TO GLOW' - Consejera sobre Salud y Nutrición en los Maggies' Caring Centres: Optimum 9400 vs Vitamix, Cara a Cara. Algunos Detalles Indican Que Froothie es Mejor ...Leer Más 

    Kellie Anderson:Food to Glow


    Kate Magic Kellie is an American living in Scotland. Kellie is a health educationist and nutrition adviser at the Maggie’s Cancer Caring Centres. Although Kellie is not vegan she mainly eats a vegan diet and that is reflected in her healthy recipes.

    Being a fairly methodical person I really wanted to make sure that I had run it through its paces before I passed on my assessment. And I wanted to do a couple of side by side challenges against my Vitamix to see how my two machines compared.

    For my head-to-head challenges I made today’s smoothie, a double batch of beetroot and cashew hummus, some frozen yogurt and sunflower seed butter. Both machines performed very well – as would be expected of high level machines. But there are a few points that may tip the balance in the Froothie’s favour:

    1. cost
    2. quietness
    3. ease of blending
    4. blending time

    The cost difference alone would swing it for me: £599 for the Vitamix Pro 500 versus £329 for the Froothie Optimum 9400.

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  • LOUISE CARRUTHERS - 'CRUMBS & CORCKSCREWS' - Escribe recetas en Disney Baby y Yahoo Shine: Buenísima Batidora de Froothie ...Leer Más 

    Louise Carruthers:Crumbs and Corkscrews


    Kate Magic Louise loves cake and baking, but she counters that with Weight Watchers. Louise’s recipes can be found on Gourmandize UK, Disney Baby and Yahoo Shine.

    Helping me along the road to smoothie heaven is my new little friend; he’s been part of the family for a couple of weeks now and he’s fitted in just fine. Welcome Optimum 9400! He sounds a bit like a Transformer, a Good Guy Autobot of course; but actually he’s a super duper blender from Froothie, and I love him!

    Whilst the Optimum can handle everything from strawberries to paving slabs; I’ve been mainly blitzing fruit, some protein shakes and indulging in my caffeine addiction with skinny caramel frappuccinos. They’ll all be coming up soon. But I also want to but the Optimum to the test with a load of other things it can do including:

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  • MICHELLE MINNAAR - 'THE GREEDY GOURMET' - Fotógrafa y Escritora sobre Alimentación: La Froothie es Mucho Más Barata y Su Motor Mucho Más Potente ...Leer Más

    Michelle Minnaar:The Greedy Gourmet


    Kate Magic Michelle is a food writer and photographer from South Africa who know lives in London and blogs recipes using the freshest of ingredients.

    In the meantime I’ve also received a Froothie Optimum 9400 machine. Since it’s an Australian company, the brand is relatively unknown in the UK. Vitamix is quite famous by now but its price clocks in at £600, which is off-putting. At £329, almost half of the latters price, Froothie is much more affordable plus, and this is a big plus, its motor is much stronger at 2,238 Watts compared to Vitamix’s 1,492 Watts. Check out Froothie to view their full range of products and more information.

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  • MONICA SHAW - 'SMARTER FITTER' - Invitada Habitual de 'Great British Chefs': Soy Usuaria Incondicional de Vitamix, pero la Optimum Funciona Igual o Mejor ...Leer Más

    Monica Shaw:Smarter Fitter


    Kate Magic Monica’s blog about learning to live a fit and healthy life through real food and clean, simple living. Monica has two ebooks out - Smarter Fitter Smoothies and Healthy Vegan Breakfast Salads. Monica is a regular contributor to Great British Chefs.

    As many of you know, I’ve been a devoted user of the Vitamix for years, so when the opportunity came along to try out the Froothie Optimum 9400 Blender I felt a little bit like I was cheating on an old and very dear friend. But I decided to have an open mind and see what this new kid on the block could do. A few weeks ago I stashed away my Vitamix and replaced it with the Froothie to see how it worked for my daily blending needs.

    Daily? That’s right. I’m a pretty heavy blender user – I make smoothies for breakfast every day and often (at least once per week) use the blender for other tasks such as pureed soups, custard for ice cream, almond milk, cashew gravy and on special occasions, raw raspberry cheesecake. I need a blender that can withstand my serious usage and heavy pureeing needs.

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  • NAYNA KANABAR - 'SIMPLY FOOD' - Uno de los 50 Mejores Blogs de Alimentación de UK, Publicado en el 'Evening Standard' y 'Metro': Froothie Ha Conseguido una Máquina Potente que Puede con Cualquier Alimento ...Leer Más

    Nayna Kanabar:Simply Food


    Kate Magic Nayna is one of the UK's most popular vegetarian bloggers. She blogs easy veggie recipes and is ranked in the top 50 food blogs in the UK by Foodies 100. Nayna's recipes have appeared in The Metro, The Evening Standard and Eat In magazine.

    Froothie have come up with a powerful mean machine called Optimum 9400 which will blast any ingredient and blitz it to a delicious purée in moments, furthermore it crushes ice like it cutting through butter, it chops, grates, grinds and whips and you can use it with wet or dry ingredients in it without buying a separate jug. It also makes instant icecreams for the summer and warm soups for the winter so you can make use of  it the whole year around.

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  • NAZIMA PATHAN - 'FRANGLAIS KITCHEN' - Consultora en Hold Super Clubs & Run Food: El Aparato es Más Potente y Silencioso, Grandes Ventajas respecto a la Vitamix ...Leer Más

    Nazima Pathan:Franglais Kitchen


    Kate Magic Nazima and her husband write Franglais Kitchen as a team. They love creating global recipes. They hold supper clubs and run a food consultancy where they work with food producers and restaurants in the UK and internationally. Franglais Kitchen also contribute to Flavour on radio Cambridge 105.

    At first glance this sturdy blender with its 2litre capacity is similar in appearance to the Vitamix, but in fact the engine is more powerful and slightly quieter (a big bonus!). For us though, the best thing is the blade – the Froothie blender has a 6 blade assembly, 4 facing up and 2 down. Why is this good? because when you are only blending small quantities, you get more a more efficient chopping of the ingredients than blenders with only upward facing blades (Vitamix included).

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  • STUART VETTESE - 'CAKEYBOI' - Top 30 de los Blogs de Gastronomía, Participante del Show 'Good Food': Tengo un Nuevo Amigo y se llama Froothie ...Leer Más
  • CHOICE AUSTRALIA EVALUACIÓN DE EXPERTOS - Optimum 9400 vs Vitamix - Ambas en la lista "Qué Comprar" ...Leer Más
  • KATE HACKWORTHY - 'VEGGIE DESSERTS' - Ganadora del Premio al Blog Nacional de Cocina en UK Invierno 2014 y Blog del Mes según Jamie Oliver: Optimum 9400 Un Nuevo Mundo para Comer Sano ...Leer Más

    Kate Hackworthy:Veggie Desserts


    Kate Hackworthy Kate has a rather unusual blog. Kate makes healthy desserts from vegetables. This year Kate won Best Food Blog in the UK National Blog Awards, was listed as one of the Top Bloggers of the Year by Top Sante Magazine and was named Jamie Oliver's blog of the month in February.

    You’ve heard me talking about my new high-speed blender for a few months now. I rarely accept review products so I wanted to give it a really thorough test before posting an actual review of it. Well, I can definitely say that owning my Froothie has been amazing. A whole new world of healthy eating has been opened up to me and I have saved a lot of money on nut milk and by using up vegetables in super-fast soup.

    So, what does it do?

    I can honestly say that I will never, ever, make a milk and butter-laden cheese sauce again. A few vegetables (cauliflower and carrots), some vegetable stock and a scoop of nutritional yeast (available in many UK supermarkets and health food shops), blitzed up in seconds and I have a creamy, cheese-y, vegan cheese sauce that is perfect for so many uses. I loved it in vegetable lasagne, as mac n cheese and poured over vegetables.

    If I have vegetables that are looking past their prime, then I just need to blitz them, raw, with some stock and herbs into an instant soup. Raw carrots and other hard vegetables don’t stand a chance – they’re blitzed in seconds in my blender. And the best part is that the Froothie heats it through the friction of the six blades in just a few minutes, preserving nutrients that can be lost through overheating. Hot soup in a couple of minutes. Seriously.

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  • MARIE RAYNER - 'THE ENGLISH KITCHEN' – Artista Premiada, Escritora y Top 5 de Bloggers de Alimentación: Delicioso con la Optimum 9400 ...Leer Más

    Marie Rayner:The English Kitchen


    Kate Magic Marie Rayner is an award winning artist, writer, food blogger,  and recipe developer who  aims to dispel the myths surrounding English Cookery on her blog The English Kitchen.  As a Canadian Ex Pat now living in the UK,  you will find on her page a delightful mix of the traditional and the new with a distinctly North American twist.  Her recipes are based on seasonal eating with the use of  fresh ingredients and simple methods of cookery designed to save time and money, with the ethos that cooking can be fun, delicious and healthy with a little bit of naughty thrown in for good measure.

    I am trying to eat healthier lately and so I decided that I would just throw some frozen berries into the Optimum 9400 along with some milk and a bit of honey, plus some vanilla.  A milk shake has to have vanilla!   I also added a bit of lemon juice to keep the colour nice and pink.  In less than two minutes I had the most delicious, creamiest milkshake I have ever eaten.  No kidding!  It had a beautiful thick texture. Just look at that . . . and the taste.  It was seriously delicious!  I haven't enjoyed my breakfast so much in a long time and I absolutely loved the fact that I was drinking/eating something which was quite healthy and yet seemed totally luxurious!

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  • LAURA SCOTT - 'HOW TO COOK GOOD FOOD' – Ex-chef y Creadora de Recetas Para John Lewis, Waitrose y Sainsburys – Más Batidos con mi Froothie ...Leer Más

    Laura Scott:How to cook good food


    Kate Magic Laura Scott is an ex-chef who now develops family recipes from her kitchen in Surrey. Laura is also a cookery tutor who runs pop-up bake clubs at home for both children and adults. Laura has developed recipes for many top brands including John Lewis, Sainsburys, Waitrose and Knorr.

    This pumpkin, kale and coconut soup was made in my Froothie Optimum 9400, a blender with powers to make soup of the most velvety smooth texture.’’ Then ‘’ I have been road testing my Froothie now for a couple of months and have been so impressed with it. The biggest change, not only for me but my children have been the amount of smoothies we have been making. It has encouraged us all to increase our daily fruit intake and is also the perfect way to use up any pieces of fruit that are looking a little sad in the fruit bowl’’

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  • ELEN RIVAS - 'ELENRIVAS.COM' - Modelo, Celebridad Televisiva y Recaudadora de Fondos. Trabaja con PETA Para Difundir la Importancia de una Vida Saludable y en Forma: La Optimum 9400 es mi Favorita de Lejos ...Leer Más

    Elen Rivas:Elenrivas

    Twitter @MsElenRivas


    elen@elenrivas.com

    Kate Magic Elen Rivas is a model, TV personality and ambassador for PETA. Elen is a charity fundraiser and raises awareness in health, fitness and lifestyle on Twitter and Instagram.

    I recently added the Optimum 9400 to my kitchen and have fallen in love with it! As an avid juice and health fanatic, this piece of equipment has become indispensable.

    In my quest to get my two young girls living a healthy lifestyle, I have found that the Optimum blender has made smoothie making fun and simple.  We start each day with a smoothie and the girls love to get involved.  The blender is simple to use and even simpler to clean.

    Having used blenders for years, I can happily say this is by far my favourite

  • REN BEHAN - 'RENBEHAN.COM' - Especializado en Alimentación Familiar - Recetas Publicadas en Importantes Páginas Web como la de Jamie Oliver, BBC Good Food Magazine, Good Food Channel, etc... Escribe Para 'Great British Chefs': Mantenerse Saludable Con la Optimum 9400 ...Leer Más

    Ren Behan:renbehan




    Ren Behan Ren specialises in family food and Polish recipes. Her recipes are featured on the Jamie Oliver website, BBC Good Food Magazine, The Good Food Channel, Morrisons magazine and Delicious magazine. She is a member of The Guild of Food Writers and writes for Great British Chefs.

    My second secret bug-fighting weapon has been my Froothie Optimum 9400 – a power blender that I’ve been trying out recently to make blended soups, smoothies and homemade raw dips and nut butters……..I’ve also found that since the Froothie Optimum 9400 can handle raw ingredients, including vegetables, nuts, seeds and all kinds of fruit, you are literally only ever a few minutes away from a cup of something tasty and nutritious in the form of a soup or smoothie. My little girl has discovered a love of soy milk (which she calls soil milk!) so I’ve also been making lots of milkshakes and smoothies with frozen bananas and a pinch of cinnamon or cocoa……

    So, I’m very happy with my Optimum 9400 and there are still many more recipes to try. It’s easy to clean (once I’ve blended, I simply pour a little washing up liquid into the jug along with some warm water and then pop the lid back on and give it a quick whizz, followed by a quick rinse with clean water…..read more.

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  • VANESSA ALMEIDA - 'ESSENTIAL VEGAN' - Chef Vegana, Profesora de Cocina Vegana y Autora de 'Essential Vegan': La Optimum 9400 es una Batidora Sensacional, con ella Hago de Todo ...Leer Más

    Vanessa Almeida:essentialvegan




    Ren Behan Vanessa Almeida is a vegan chef who had her first cookbook called ‘Essential Vegan’ published in 2012. Since then she has published her recipes on her blog as well as working at food markets and running pop-up vegan cafes. Vanessa also runs vegan cookery classes.

    I’ve recently became Froothie ambassador in the UK and I couldn’t be happier, its a real honour to represent such an amazing product. The Optimum 9400 blender it’s sensational, I can do so much with it, which is awesome. I was used to another super powerful blender and I could compare both quite well. Let’s start with my review:

    Have a look at a few recipes I’ve done using my blender:


    • The Optimum 9400 has six blades instead of the regular 4 that you can find in most super powerful blenders and that makes everything you blende smoother and creamier.
    • You can do toppings and filing for cakes, nut butter, nut milk, green juices, smoothies, cheesecake and even bread. I’ve once done a soup in less than 10 minutes and it was super hot. I know how crazy is that.
    • The powerful motor has 3 high speeds. The speed gets to 44,000 rpm and that allows you to do ice cream and soups.
    • The jug is Heat-Resistant BPA free with 2l capacity.
    • The blender also has a Built-in sensor to detect over-usage; prolonging life of blender
    • Green Energy Consumption: Proprietary carbon brush motor only draws the power demanded.
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